Project

General

Profile

Bug #14719

Test suite fails to attach virtual USB disk with QEMU 2.10 and AppArmor enabled

Added by intrigeri 3 months ago. Updated 2 months ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Assignee:
Category:
Test suite
Target version:
Start date:
09/25/2017
Due date:
% Done:

100%

QA Check:
Feature Branch:
Type of work:
Code
Blueprint:
Starter:
Affected tool:

Description

Call to virDomainAttachDeviceFlags failed: internal error: unable to execute QEMU command 'device_add': Property 'usb-storage.drive' can't find value 'drive-usb-disk0' (Guestfs::Error)


Related issues

Blocks Tails - Feature #13240: Core work 2017Q4: Test suite maintenance Confirmed 06/29/2017

History

#1 Updated by intrigeri 3 months ago

  • Blocks Feature #13240: Core work 2017Q4: Test suite maintenance added

#2 Updated by intrigeri 2 months ago

  • Subject changed from Test suite fails to attach virtual USB disk with QEMU 2.10 to Test suite fails to attach virtual USB disk with QEMU 2.10 and AppArmor enabled
  • Status changed from Confirmed to Resolved
  • Assignee changed from anonym to intrigeri

OK, this was a local AppArmor problem. Fixed with:

--- a/apparmor.d/libvirt/TEMPLATE.qemu
+++ b/apparmor.d/libvirt/TEMPLATE.qemu
@@ -10,5 +10,5 @@ profile LIBVIRT_TEMPLATE flags=(attach_disconnected) {
   /srv r,
   /srv/tails r,
   /srv/tails/git/* r,
-  /tmp/TailsToaster/** rw,
+  /tmp/TailsToaster/** rwk,
 }

#3 Updated by intrigeri 2 months ago

  • % Done changed from 0 to 100

Also available in: Atom PDF